Ας γνωριστούμε

Το δόγμα της επιλογής

"Ουκ εν τω πολλώ το ευ”, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες. Η διάκριση ανάμεσα στην ποιότητα και την ποσότητα είναι λοιπόν πανάρχαια ιστορία. Αυτό το θεμελιώδες δόγμα, είναι το πιστεύω μας. Γι’ αυτό αναζητούμε κι επιλέγουμε τα πλέον αρωματικά και γευστικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, ανάμεσα σε μικρές παραγωγές και περιορισμένες ελαιοποιήσεις, εκεί που είναι πραγματικά εφικτό να κρατήσει κανείς την ποιότητα ως πυξίδα στην παραγωγή.

Περισσότερα

Το όραμά μας

    Ο μικρός οικογενειακός ελαιώνας στο νοτιοανατολικό Πήλιο, χάρη στον ανατολικό προσανατολισμό του, είναι μόνιμα λουσμένος από το πρωϊνή λιακάδα. Όταν φυσά άνεμος με φορά από την θάλασσα προς την στεριά, είτε "Τραμουντάνα" είτε "Λεβάντης", η αλμύρα του Αιγαίου ραντίζει τον ελαιώνα. Αυτά τα δύο συντελούν στην δημιουργία ενός ιδιαίτερου -μοναδικού θα έλεγε κανείς- μικροκλίματος το οποίο με την σειρά του αποτυπώνεται κατά την καρποδεσία στον καρπό της ελιάς και τελικά στο ελαιόλαδο που παράγεται. Η φιλοδοξία μας είναι, εφαρμόζοντας ένα καθετοποιημένο σύστημα βελτίωσης της καλλιέργειας και του ελαιώνα -σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- να δημιουργήσουμε ένα ελαιώνα απόλυτα βιολογικό.

Περισσότερα

Το δικό μας ταξίδι

    Μέσα από την “Kallistefi olive gems”, ξεκινάω μαζί με όλους εσάς, τους απανταχού καταναλωτές, ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι στον κόσμο της απαιτητικής γαστρονομίας, της γεύσης και των αρωμάτων. Αφετηρία όλων μας, η χώρα μου η Ελλάδα, που ανακάλυψε και διέδωσε σ’ όλο τον κόσμο την καλλιέργεια της ελιάς και τοποθέτησε την κατανάλωση του ελαιολάδου ως θεμέλιο λίθο στην διατροφή του ανθρώπου, πολλές χιλιετίες πριν αυτό ονομαστεί “μεσογειακή διατροφή”.

Περισσότερα

Αντί βιογραφικού

“Μάγειρας” ήταν η απάντηση που έδινα, όταν με ρωτούσαν “τί θα γίνεις όταν μεγαλώσεις”. Αυτό δηλώνουν οι μαρτυρίες στενών συγγενών, οι οποίοι το απέδιδαν στην μεγάλη μου όρεξη. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η αφελής και αβίαστη απάντηση που έδινα πριν καλά καλά αρχίσω να συγκρατώ μνήμες, οφείλοταν στο γεγονός ότι έτυχε να γεννηθώ από μία μητέρα που ήταν ομολογουμένως εξαιρετική μαγείρισα, όπως και η μητέρα της (η γιαγιά μου). Φαίνεται, πως στο αθώο μυαλουδάκι μου, όταν τις παρακολουθούσα να μαζεύουν διάφορα υλικά και να τα μετατρέπουν σε κάτι εξαιρετικά νόστιμο, μάλλον μου έμοιζε με κάτι μαγικό..!

Περισσότερα

Γιατί το κάνουμε

    Από τις αναμνήσεις που έχω συγκρατήσει, είναι όταν συνηθίζαμε να επισκεπτόμαστε συγγενείς στο χωριό, κάπου στην Ελληνική ύπαιθρο. Επειδή η αίσθηση της όσφρησης στον άνθρωπο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μνήμη, αν κλείσω τα μάτια μου μπορώ ακόμα να νιώσω στα ρουθούνια μου την μυρωδιά από το γρήγορο σνακ που ετοίμαζε η γιαγιά όταν δεν είχε πολύ χρόνο: έβαζε μία φέτα ψωμί στο τζάκι και μόλις άρχιζε να “αρπάζει”, ράντιζε στο ψωμί λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, θαλλασινό αλάτι και ρίγανη απ’ το βουνό που είχε μαζέψει και αποξηράνει η ίδια. Βέβαια μετά ήταν υποχρεωμένη να αποκρούει τα παρακάλια για άλλη μία φέτα..!

Περισσότερα

Πώς το κάνουμε

Σε ανοξείδωτες δεξαμενές και με πλήρωση αδρανούς αερίου, διατηρούμε σε σταθερές θερμοκρασίες αναλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τα αρώματα και τις γεύσεις του ελαιολάδου μας. Μοιάζει λίγο σαν να παγώνουμε τον χρόνο. Το ελαιόλαδό μας παραμένει φρέσκο μέχρι την στιγμή της εμφιάλωσης, η οποία φροντίζουμε να μην απέχει πολύ από την στιγμή της παραγγελίας.

Περισσότερα
Scroll To Top
Θα μας βρείτε
Μενελάου Λουντέμη 1, Νέα Ιωνία 38446
Τηλέφωνο: 24210 90272
2023 © kallistefi. All rights reserved