Αντί βιογραφικού

“Μάγειρας” ήταν η απάντηση που έδινα, όταν με ρωτούσαν “τί θα γίνεις όταν μεγαλώσεις”. Αυτό δηλώνουν οι μαρτυρίες στενών συγγενών, οι οποίοι το απέδιδαν στην μεγάλη μου όρεξη. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η αφελής και αβίαστη απάντηση που έδινα πριν καλά καλά αρχίσω να συγκρατώ μνήμες, οφείλοταν στο γεγονός ότι έτυχε να γεννηθώ από μία μητέρα που ήταν ομολογουμένως εξαιρετική μαγείρισα, όπως και η μητέρα της (η γιαγιά μου). Φαίνεται, πως στο αθώο μυαλουδάκι μου, όταν τις παρακολουθούσα να μαζεύουν διάφορα υλικά και να τα μετατρέπουν σε κάτι εξαιρετικά νόστιμο, μάλλον μου έμοιζε με κάτι μαγικό..!

Στα ενδιάμεσα χρόνια, σπούδασα Νομικά, δουλεύοντας παράλληλα σε διάφορες δουλειές που είχαν σχέση με την εστίαση και την διασκέδαση, ενώ το κύριο επάγγελμά μου αργότερα ήταν τα χρηματοοικονομικά και τραπεζικά θέματα. Ολοκληρώνοντας έναν επιτυχημένο κύκλο 18 ετών, στο τέλος του 2017, ένιωσα πως ήρθε η στιγμή να αλλάξω πορεία ζωής, επενδύοντας ότι κατάφερα να αποκομίσω στα πρώτα 45 χρόνια της ζωής μου. Ο παραγωγικός κλάδος της ελαιοκομίας, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και δυναμική για την χώρα μου. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πιστεύω ακράδαντα, καθώς το όφελος έχει πολαπλασιαστικό χαρακτήρα και αγγίζει πάρα πολύ μεγάλους αριθμούς ανθρώπων που ζουν στην ελληνική ύπαιθρο.

Η πρώτη μου μέριμνα το πρώτο εξάμηνο του 2018, ήταν να εξειδικεύσω τις γνώσεις μου ως προς την οργανοληπτική αξιολόγηση του ελαιολάδου. Παρακολουθώντας ένα εξαιρετικό κύκλο εκπαίδευσης, πιστοποιήθηκα για τις γνώσεις μου ως δοκιμαστής ελαιολάδου. Μέσα απ’ αυτό, μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκλειδώσω τις προσωπικές μου ικανότητες, οξύνοντας την αντίληψή μου και εκπαιδεύοντας τα αισθητήρια όργανα που ευθύνονται για την γεύση και την όσφρηση. Συνεχίζω το αντίστοιχο εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο να αποκτήσω τον τίτλο του επαγγελματία δοκιμαστή ελαιολάδου, αλλά κυρίως για να συνεχίσω να δοκιμάζω ελαιόλαδα απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Νομίζω ότι αυτό θα το κάνω όσο ζω…

Scroll To Top
Θα μας βρείτε
Μενελάου Λουντέμη 1, Νέα Ιωνία 38446
Τηλέφωνο: 24210 90272
2023 © kallistefi. All rights reserved