Γιατί το κάνουμε

    Από τις αναμνήσεις που έχω συγκρατήσει, είναι όταν συνηθίζαμε να επισκεπτόμαστε συγγενείς στο χωριό, κάπου στην Ελληνική ύπαιθρο. Επειδή η αίσθηση της όσφρησης στον άνθρωπο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την μνήμη, αν κλείσω τα μάτια μου μπορώ ακόμα να νιώσω στα ρουθούνια μου την μυρωδιά από το γρήγορο σνακ που ετοίμαζε η γιαγιά όταν δεν είχε πολύ χρόνο: έβαζε μία φέτα ψωμί στο τζάκι και μόλις άρχιζε να “αρπάζει”, ράντιζε στο ψωμί λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, θαλλασινό αλάτι και ρίγανη απ’ το βουνό που είχε μαζέψει και αποξηράνει η ίδια. Βέβαια μετά ήταν υποχρεωμένη να αποκρούει τα παρακάλια για άλλη μία φέτα..!

    Με ανεξίτηλα χρώματα έχει χαραχτεί στην μνήμη μου η απορία «πώς γίνεται όλα τα φαγητά στο χωριό -ακόμα και η σαλάτα- να είναι ακόμα νοστιμότερα από τα ήδη εξαιρετικά φαγητά που μαγείρευε η μητέρα μου στην πόλη»? Μου πήρε αρκετά χρόνια μέχρι να καταλάβω ότι δεν έπαιζε ρόλο η συνταγή, αλλά η αγνότητα και η φρεσκάδα των υλικών, αυτά έκαναν την διαφορά! Αυτό ήταν το σπουδαιότερο μυστικό στις συνταγές της γιαγιάς… Και βέβαια, μέρος του ίδιου μυστικού ήταν το ελαιόλαδο που χρησιμοποιούσε σε όλα της τα πιάτα. Ήταν πάντα από το κτήμα της οικογένειας, από τα λίγα εκείνα ελαιόδεντρα που τύχαιναν ιδιαίτερης φροντίδας, ξέχωρα από τα υπόλοιπα, γιατί εξαρχής προορίζονταν για το λάδι του σπιτιού…

    Για την σημασία των φρέσκων και αγνών υλικών στην δημιουργία ενός πιάτου υψηλής γαστρονομίας, έχουν μιλήσει ήδη πολύ σπουδαίοι σεφ στον κόσμο. Είτε πρόκειται για προετοιμασία ενός μόνο πιάτου, είτε για τους πελάτες ενός ολόκληρου εστιατορίου, η επιλογή της πρώτης ύλης είναι η μισή επιτυχία. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε με το προϊόν μας είναι να διευκολύνουμε όλους τους μικρότερους και μεγαλύτερους σεφ στο έργο τους: να μπορούν με την σειρά τους να δημιουργούν πολύτιμες αναμνήσεις σ’ αυτούς που περιποιούνται.

Scroll To Top
Θα μας βρείτε
Μενελάου Λουντέμη 1, Νέα Ιωνία 38446
Τηλέφωνο: 24210 90272
2023 © kallistefi. All rights reserved