Το δικό μας ταξίδι

    Μέσα από την “Kallistefi olive gems”, ξεκινάω μαζί με όλους εσάς, τους απανταχού καταναλωτές, ένα πολλά υποσχόμενο ταξίδι στον κόσμο της απαιτητικής γαστρονομίας, της γεύσης και των αρωμάτων. Αφετηρία όλων μας, η χώρα μου η Ελλάδα, που ανακάλυψε και διέδωσε σ’ όλο τον κόσμο την καλλιέργεια της ελιάς και τοποθέτησε την κατανάλωση του ελαιολάδου ως θεμέλιο λίθο στην διατροφή του ανθρώπου, πολλές χιλιετίες πριν αυτό ονομαστεί “μεσογειακή διατροφή”.

    Το κοινό μας ταξίδι έχει ως ενδιάμεσους σταθμούς τα πολυάριθμα άρθρα, επιστημονικές μελέτες, & ιατρικές κλινικές έρευνες, που όλα τεκμηριώνουν την ευεργετική επίδραση της κατανάλωσης ελαιολάδου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η σύγχρονη ιατρική επιστήμη επιβεβαίωσε πολλές φορές αυτό που είχε αναφέρει ο πατέρας της ο Ιπποκράτης, ο οποίος είχε πει ότι “η τροφή μας είναι το φάρμακό μας” και είχε αποκαλέσει το ελαιόλαδο “Μέγα Θεραπευτή”. Ένα από τα ελάχιστα προληπτικά “φάρμακα” της φύσης που μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάθε μέρα καταναλώνοντας το με ποικίλους τρόπους κατά την πρόσληψη της τροφής μας. Κι έτσι απλά, κάνουμε καλό στον οργανισμό μας, οχυρώνοντάς τον με αντιοξειδωτικές ουσίες κλπ. 

    Ωστόσο, στο κοινό μας ταξίδι θα συναντήσουμε πάρα πολλές φορές, τους σπουδαιότερους σεφ του πλανήτη. Μερικοί από αυτούς έχουν υποστηρίξει ότι η χρήση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου απογειώνει την γεύση σχεδόν οποιουδήποτε πιάτου. Είτε πρόκειται για μία απλή σαλάτα με ωμά λαχανικά είτε για μία πολύ πιο περίπλοκη συνταγή, ο φυσικός χυμός της ελιάς (το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) είναι πάντα αυτό που κάνει την διαφορά. Είναι ο φυσικός παράγοντας που μετατρέπει το νόστιμο σε απολαυστικό! 

    Άρα, έχουμε τον απόλυτο συνδυασμό της απόλαυσης με την ωφέλεια της υγείας. Αυτές είναι οι συντεταγμένες που καθορίζουν τον προορισμό του ταξιδιού μας. Ως Έλληνας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε με το προνόμιο να απολαμβάνει καθημερινά αυτό τον απόλυτο συνδυασμό, νιώθω την υποχρέωση να το μοιραστώ με όσους περισσότερους από εσάς είναι εφικτό. Πιστεύω πως οφείλω να σας δώσω την ευκαιρία να δοκιμάσετε πώς θα έπρεπε να μυρίζει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τί γεύση θα έπρεπε να αφήνει στον ουρανίσκο σας. Κι αυτός είναι ένας σκοπός που μπορώ να τον υπηρετήσω μόνο με έναν τρόπο: προσθέτοντας στην γκάμα των επιλογών σας ένα από τα καλύτερα Ελληνικά ελαιόλαδα. Αυτή είναι η προσωπική μου Ιθάκη.

Scroll To Top
Θα μας βρείτε
Μενελάου Λουντέμη 1, Νέα Ιωνία 38446
Τηλέφωνο: 24210 90272
2023 © kallistefi. All rights reserved