Εγκαταστάσεις

    Η παραδοσιακή Ελληνική λαϊκή σοφία, συνήθως εγκλωβίζεται σε μία παροιμία, που εύκολα μεταφέρεται από στόμα σε στόμα κι από γενιά σε γενιά. Για το ελαιόλαδο, ένα πολύ παλιό δίστιχο προτρέπει να τρώμε "λάδι νιό και κρασί παλιό". Κι αυτό γιατί ο χρόνος λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα στα δύο αυτά προϊόντα. Το κρασί όσο παλιώνει, γίνεται καλύτερο. Το λάδι όμως όχι. Η επαφή του με το οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα, με το φως του ήλιου και η υψηλή θερμοκρασία δεν του επιτρέπουν να διατηρήσει τις πολύτιμες ιδιότητές του, ούτε τα αρωματικά του στοιχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η επιστημονική έρευνα, αποδεικνύοντας την ορθότητα της λαϊκής σοφίας, έχει καταγράψει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ελαιολάδου ως προς τις συνθήκες συντήρησής του....

    Ωστόσο, η επιστήμη και η εξέλιξη της τεχνολογίας, έχουν κάνει το θαύμα τους. Κι εδώ η επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι όταν το ελαιόλαδο φυλάσσεται σε ανοξείδωτα δοχεία, έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί τις ιδιότητες και τα αρωματικά του στοιχεία για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης ο έλεγχος της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος αποθήκευσης, έχει αποδειχθεί ότι επιμηκύνει ακόμα περισσότερο τους παραπάνω χρόνους. Και τέλος, όταν το ελαιόλαδο δεν έρχεται σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα, αλλά με ένα αδρανές αέριο όπως το άζωτο (το πιο ευρέως διαδεδομένο στην βιομηχανία τροφίμων), η φρεσκάδα του ελαιολάδου διατηρείται απολύτως ακέραια, χωρίς καμία αλλοίωση τόσο στην χημική σύνθεση όσο και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που είχαν εντοπιστεί κατά τον χρόνο έκθλιψης. 

    Στις εγκαταστάσεις μας λοιπόν, επενδύσαμε στην τεχνολογία με στόχο να έχουμε τον καλύτερο δυνατό σύμμαχο στην αποστολή μας: να διατηρήσουμε την φρεσκάδα του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου ατόφια, μέχρι την στιγμή της εμφιάλωσης. Οι δεξαμενές μας είναι φταγμένες αποκλειστικά από ανοξείδωτο ατσάλι, και έχουν κατασκευαστεί από πιστοποιημένο εργοστάσιο κατασκευής. Ο υπόγειος χώρος όπου είναι τοποθετημένες οι δεξαμενές μας, αρχικά κατά τρόπο φυσικό λόγω γεωθερμίας και στην συνέχεια τεχνικά λόγω ειδικής διαμόρφωσης, ανεξαρτήτως εποχής διατηρείται στις επιθυμητές θερμοκρασίες, χωρίς επικίνδυνες διακυμάνσεις. Τέλος, οι δεξαμενές μας διαθέτουν ειδικό σύστημα πλήρωσης με άζωτο, έτσι ώστε ακόμα και η τελευταία ποσότητα ελαιολάδου που θα βγει από την δεξαμενή μας, να διατηρείται φρέσκια όπως ακριβώς την στιγμή παραγωγής. 

    Το τυποποιητήριό μας έχει δημιουργηθεί πληρώντας όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας και υγιεινής που προβλέπονται για την βιομηχανία τροφίμων και τις οικείες προδιαγραφές των σύγχρονων συστημάτων πιστοποίησης. Επιλέξαμε το ασφαλέστερο υλικό για την εμφιάλωση του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδού μας, το γυαλί. Το γυαλί είναι -με βάση τις έρευνες- το πλέον κατάλληλο μέσο για την συσκευασία τροφίμων, καθώς δεν επιτρέπει καμία απολύτως αλλοίωση ή αλληλεπίδραση του περιέκτη με το περιεχόμενο. Οι γυάλινες φιάλες μας, δέχονται ειδική επεξεργασία σε πιστοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής, έτσι ώστε να μην επιτρέπουν τις ακτίνες του ήλιου να έρχονται σε επαφή με το ελαιόλαδο.    

    Τα αποτελέσματα των δοκιμών μας, μας γεμίζουν περηφάνια για το αποτέλεσμα. Χάρη στην μεθοδική δουλειά και τις τεχνολογικές επιλογές μας, είμαστε σίγουροι ότι κάθε φιάλη που φεύγει από τις εγκαταστάσεις μας, κλείνει μέσα της την φρεσκάδα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, σαν να παράχθηκε μόλις χθες! Άρα, η γεύση και τα αρώματα που διαλέξαμε για όλους εσάς, θα φτάσουν αναλοίωτες μέχρι το πιάτο σας.

Elikto
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μικρής παραγωγής
Εγκαταστάσεις
Scroll To Top
Θα μας βρείτε
Μενελάου Λουντέμη 1, Νέα Ιωνία 38446
Τηλέφωνο: 24210 90272
2023 © kallistefi. All rights reserved