Kallistefi Olive Gems in Olio Capitale Expo 2022

     Η πρόσκληση από το Επιμελητήριο Μαγνησίας για συμμετοχή μας στην Διεθνή έκθεση ελαιολάδου Olio Capitale 2022, ήταν για την Kallistefi Olive Gems μία σπουδαία ευκαιρία να παρουσιάσουμε την εταιρεία μας και τα προϊόντα μας, για πρώτη φορά σε διεθνές πλέον επίπεδο. Στην Τεργέστη της Βόρειας Ιταλίας, με φόντο ένα επιβλητικό αρχιτεκτονικό μοτίβο μίας πόλης που αναδεικνύει την πλούσια ιστορία της σε κάθε γωνιά της, γνωρίσαμε από κοντά καταναλωτές που γνώριζαν τα βασικά γευσιγνωστικά κριτήρια ποιοτικής διάκρισης των ελαιολάδων και δεχτήκαμε τις φιλοφρονήσεις ακόμα και "ανταγωνιστών" για το καλαίσθητο packaging του προϊόντος μας αλλά και το πολύ δυνατό story-telling.

     Το Elikto premium Evoo, δοκιμάστηκε από καταναλωτές όλων των ηλικιών. Τα θετικά σχόλια αποδόθηκαν με διάφορους χαρακτηρισμούς κι εκφράσεις, ωστόσο ακούσαμε ευχάριστα να επαναλαμβάνονται λέξεις όπως "delicato" & "well balanced"..! Θα μείνουν για πολύ καιρό στην μνήμη μας οι δύο περιπτώσεις που χάραξαν τα ηλικιακά όρια των δοκιμαστών: στη μία περίπτωση, μία Ιταλίδα 83 ετών (που πραγματικά τίποτα επάνω της δεν πρόδιδε αυτή την ηλικία), η οποία υπερήφανα απέδιδε με έμφαση την καλή της υγεία στην κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου! Στην δεύτερη περίπτωση, μία 3μελής οικογένεια η οποία πλησιάζοντας το περίπτερό μας με την πρόθεση να δοκιμάσουν το ελαιόλαδο, προέτρεψαν να δοκιμάσει πρώτη η 10χρονη υπέροχη κορούλα τους. Η μικρή Vanesa, με εξαιρετική άνεση αρχικά μύρισε τα αρώματα του ελαιολάδου και στην συνέχεια με επαγγελματική τεχνική γεύτηκε το ελαιόλαδο ακολουθώντας όλη την ιεροτελεστία, καταδεικνύοντας αν μη τί άλλο ότι γνωρίζει τον σωστό τρόπο. Το αβίαστο παιδικό χαμόγελο ήταν η πιο αυθεντική επιβεβαίωση! 

     Απόλυτα επιβεβαιώθηκαν και οι πληροφορίες μας, ότι οι εκθέσεις ενέχουν θέση πραγματικής δοκιμασίας αναφορικά με τις σωματικές (κι όχι μόνο) αντοχές. Πρόκληση έμοιαζε ακόμα και η επικοινωνία, πράγμα απολύτως αναμενόμενο όταν αυτή δεν γίνεται στην μητρική γλώσσα ούτε του εκθέτη, ούτε του επισκέπτη. Βέβαια, όταν το ίδιο το προϊόν έχει ανάγκη μόνο την διεθνή γλώσσα της γεύσης και της όσφρησης για να γίνει αντιληπτό, όλα μοιάζουν λίγο πιο εύκολα. Ωστόσο, έχοντας την πολυτέλεια να εισπράξουμε την αμέριστη βοήθεια Ελλήνων του εξωτερικού, όπως στην περίπτωσή μας του προέδρου του Ελληνοιταλικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργου Μαλαμάκη, το συναίσθημα που προκύπτει είναι ευλογία. Μας βοήθησε σε όλα τα στάδια της παραμονής και συμμετοχής μας στην έκθεση, καλύπτοντας από μικρά πρακτικά θέματα μέχρι και προσφέροντας υπηρεσίες διερμηνείας! Είναι μία από τις στιγμές που αντιλαμβάνεται κανείς με δέος την δύναμη της αλληλεγγύης και το πόσα πράγματα μπορούμε να καταφέρουμε ενωμένοι!

     Όμως -ευτυχώς- δεν ήταν ο μόνος στον οποίο αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράζουμε ένα θερμό ευχαριστώ. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι τίποτα από όσα ζήσαμε δεν θα ήταν εφικτό, χωρίς την αδιάκοπη και άοκνη προσπάθεια του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη. Η πρώτη γνωριμία μας στην FoodExpo 2022 στην Αθήνα, στάθηκε η αφορμή για την συμμετοχή της Kallistefi Olive Gems στην Olio Capitale. Εκτός από τον συμβολισμό του ότι σε μία νέα εταιρεία δόθηκε η ευκαιρία για την πρώτη διεθνή προβολή της, υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά: γιατί όταν γνωρίζεις συνοδοιπόρους με τέτοια μαχητικότητα και ανοιχτό επιχειρηματικό μυαλό, δεν μπορείς παρά να αντλήσεις έμπνευση και δύναμη για τα επόμενα επιχειρηματικά σου βήματα. Ίσως βάζοντας και τις βάσεις για μία αληθινή φιλία!

Olio Capitale 2022, Kallistefi Olive Gems - Elikto premium Evoo
Scroll To Top
Θα μας βρείτε
Μενελάου Λουντέμη 1, Νέα Ιωνία 38446
Τηλέφωνο: 24210 90272
2023 © kallistefi. All rights reserved