Με την πρώτη..!

    Σε κάθε είδους διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες έχουν πάντα μόνο ένα στόχο: την διάκριση. Όταν αυτός ο διαγωνισμός είναι παγκόσμιας εμβέλειας, τότε το βραβείο αποκτά βαρύνουσα σημασία. 

    Πριν λίγους μήνες, η εταιρεία μας Kallistefi Olive Gems®️ αποφάσισε να λάβει μέρος για πρώτη φορά στον Διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου του Βερολίνου (Berlin Global Olive Oil  Awards), ο οποίος διεξήχθη -κι αυτός με τη σειρά του για πρώτη φορά- φέτος. Τα αποτελέσματα μας φέρνουν στην ευτυχή θέση να σας ανακοινώσουμε με υπερηφάνεια πως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της εταιρείας μας, το Elikto®️, κατέκτησε ασημένιο βραβείο στην κατηγορία της ποιότητας του ελαιολάδου.

    Τί σημαίνει μία τέτοια διάκριση? Καταρχήν, σημαίνει ότι μία ομάδα "ειδικών" δοκιμαστών ελαιολάδου, με μοναδικό κριτήριο την γευσιγνωστική αρτιότητα του κάθε ελαιολάδου, καλούνται να κρίνουν με τα πλέον αυστηρά κριτήρια και να αποδώσουν μία βαθμολογία. Η διαδικασία του διαγωνισμού είναι "τυφλή": οι κριτές στα panel των δοκιμαστών, δεν έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν το υπό εξέταση ελαιόλαδο. Δεν γνωρίζουν από ποιά χώρα προέρχεται, αν είναι μονοποικιλιακό ή blend, τί ποικιλίες εμπεριέχει ή πώς είναι η συσκευασία του προϊόντος. Ούτε το χρώμα του ελαιολάδου δεν μπορούν να δούν, αφού τα ειδικά ποτηράκια της γευσιγνωσίας είναι σκοπίμως σκούρου μπλε χρώματος... Άρα, τα μόνα επιτρεπτά «εργαλεία» που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, είναι η όσφρηση και η γεύση! Με αυτά αξιολογούν την ένταση των αρωμάτων που κρύβει το κάθε ελαιόλαδο και αναγνωρίζουν τα πιθανά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του. 

    Κατά τον ίδιο τρόπο, διακρίνουν τα τρία βασικά στοιχεία ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου: το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο και φυσικά είναι σε θέση να πιστοποιήσουν την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε οσφρητικού ή γευστικού ελαττώματος. Κι επειδή έχουν δοκιμάσει μερικές χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες ελαιόλαδα, είναι σε θέση να διαβαθμίσουν την ένταση των αρωμάτων και να αναγνωρίσουν τις αρωματικές και γευστικές αναφορές. Μπορεί στον μέσο καταναλωτή να μην είναι εύκολα αντιληπτό, αλλά όταν ένας δοκιμαστής ελαιολάδου καταγράφει νότες «από κοτσάνι ντομάτας» ή «από καρπό αμυγδάλου» στις αρωματικές νότες ενός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, ξέρει πολύ καλά τί λέει!

    Για μας τώρα, στην Kallistefi Olive Gems®️, η συγκεκριμένη διάκριση, εκτός από επιβράβευση μιας μακροχρόνιας και επίπονης προσπάθειας για δημιουργία ενός πραγματικά εξαιρετικού προϊόντος, το ασημένιο βραβείο αποτελεί την πύλη  που διέρχεται ένα όραμα όταν αρχίζει να πραγματοποιείται. Και το όραμά μας δεν είναι άλλο από το να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε το Ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο να γίνει σημείο αναφοράς στην παγκόσμια καταναλωτική συνείδηση, ως συνώνυμο της άριστης ποιότητας.

Scroll To Top
Θα μας βρείτε
Μενελάου Λουντέμη 1, Νέα Ιωνία 38446
Τηλέφωνο: 24210 90272
2020 © kallistefi. All rights reserved