Βραβείο ποιότητας ATHENA IOOC 2022

     Όταν η πρόσκληση αφορά την επιβράβευση της ποιότητας της δουλειάς σου, η τιμή είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη! Όταν όμως είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το προϊόν σου βραβεύεται και η τελετή λαμβάνει χώρα σ' ένα από τα εμβληματικότερα σημεία της Αθήνας, τότε κλιμακώνεται και η συγκίνηση.

     Το ημερολόγιο γράφει 29 Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:30'. Το ταξίδι από το Βόλο μέχρι την Αθήνα έμοιαζε πιο ανάλαφρο από ποτέ. Ίσως να ευθύνεται γι' αυτό η προηγούμενη εμπειρία του εγκλεισμού που επιβλήθηκε σε όλους μας λόγω πανδημίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι βραβεύσεις των προηγούμενων 2 ετών να διεκπεραιώνονται μέσω ηλεκτρονικού και φυσικού ταχυδρομείου... Ίσως πάλι να ήταν το αίσθημα της γλυκιάς προσμονής: μπορεί να είναι η τρίτη χρονιά που το Elikto διακρίνεται σε διεθνή διαγωνισμό ποιότητας ελαιολάδου, όμως είναι η πρώτη φορά που η απονομή των βραβείων γίνεται δια ζώσης! Επιτέλους λοιπόν, μία ευκαιρία να βρεθεί κανείς πρόσωπο με πρόσωπο με διοργανωτές, συμμετέχοντες και όλη αυτή η γιορτή να αποτελέσει ένα πραγματικό βίωμα! Τελικός προορισμός το Ζάππειο Μέγαρο.

     Στο περιστύλιο του μεγάρου, όμορφα τακτοποιημένα οι μερικές εκατοντάδες ετικέτες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που διακρίθηκαν. Σχήματα, χρώματα, φιάλες, που επιδεικνύουν περήφανα την φαντασία των δημιουργών τους στην προσπάθεια του καθενός να κεντρίσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Όλες έχουν να διηγηθούν την δική τους ιστορία. Τον τόπο προέλευσης, την ποικιλία του ελαιόδεντρου... Όσο όμως διαφορετικές κι αν μοιάζουν εξωτερικά, τόσο ίδιο είναι το μήνυμα που εκγλωβίζουν στο περιεχόμενό τους: η αγάπη των παραγωγών για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι η κοινή συνισταμένη που προάγει την ποιότητα του προϊόντος σε τέτοιο σημείο ώστε να δικαιολογεί την παρουσία του σε αυτόν τον χώρο, αυτή την συγκεκριμένη στιγμή!

     Σε αυτό λοιπόν το μεγάλο κάδρο, με μερικές εκατοντάδες φιάλες εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου από όλο τον κόσμο, είχαμε την ευκαιρία να αισθανθούμε την υπερηφάνεια της τοποθέτησης του δικού μας προϊόντος. Το Elikto, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Athena IOOC, τιμήθηκε με δύο βραβεία: Bronze Medal για την ποιότητά του και ειδικό βραβείο ως "Το καλύτερο ελαιόλαδο από την περιοχή της Θεσσαλίας, Μαγνησίας". Επαναλάβαμε λοιπόν την περσινή μας επιτυχημένη συμμετοχή, αποσπώντας το ίδιο επίπεδο τιμητικής διάκρισης. Και αυτό για μας στην Kallistefi Olive Gems είναι πολύ σπουδαίο!

     Η σπουδαιότητα έγκειται στην επίδειξη της απαιτούμενης επιχειρηματικής σταθερότητας. Το όνομα Έλικτο μπορεί να είναι εμπνευσμένο από την ευελιξία του Ηρακλή στο εκάστοτε στίβο μάχης, όμως αυτό δεν δημιουργεί σχήμα οξύμωρο με την σταθερότητα. Αντιθέτως, μέσω της δικής μας ευελιξίας, σταθερά προσανατολισμένοι στην εξεύρεση ποιοτικών εξαρετικών παρθένων ελαιολάδων, είμαστε σήμερα σε θέση να επιβεβαιώνουμε το όραμά μας. Μπορούμε να προσφέρουμε ανώτερης ποιότητας προϊόν στον τελικό καταναλωτή μας. Δοκιμάζοντας κι επιλέγοντας ανάμεσα στα καλύτερα Ελληνικά ελαιόλαδα. Με όλπο μας την αγάπη για αυτό που κάνουμε και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε. Κι όταν αυτός ο τρόπος λειτουργίας που επιλέξαμε, παράγει αποτελέσματα άξια διεθνών διακρίσεων, αυτό για μας είναι η καλύτερη εγγύηση προς τους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας. 

     Ωστόσο, η βράβευση αυτή εξυπηρετεί κι ένα ακόμα στόχο μας: την συμβολή μας στην ανάδειξη της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, ως μίας από τις κορυφαίες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Ο ελαιώνας της Μαγνησίας, έχει να επιδείξει ένα πολύ πλούσιο ιστορικό αφήγημα αλλά και μία αξιοσημείωτη σύγχρονη δυναμική. Υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώριο για την κατάκτηση ακόμα υψηλότερων διακρίσεων, αξιοποιώντας και διεκδικώντας τις ανάλογες ευκαιρίες για προβολή. Ο ελαιώνας του Πηλίου, του Βόλου, του Αλμυρού, του Πτελεού, δικαιούνται μία θέση στον χάρτη με τα καλύτερα ελαιόλαδα της Ελλάδας.  

Scroll To Top
Θα μας βρείτε
Μενελάου Λουντέμη 1, Νέα Ιωνία 38446
Τηλέφωνο: 24210 90272
2023 © kallistefi. All rights reserved