Προϊόν

    Σ’ αυτό το μικρό μέρος του πλανήτη, ο ήλιος της Ελλάδας συνεχίζει απλόχερα να δίνει φως & ζωή στους ελαιώνες που απαντώνται απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλο το Ελληνικό έδαφος. Αυτά τα δύο, ο ήλιος και το χώμα της Ελλάδας, είναι πιθανότατα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία που διαχρονικά συντελούν στην παραγωγή μοναδικών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με ασύγκριτη γεύση και άρωμα. Αυτά και η αγάπη των ανθρώπων για την γη τους. Αγάπη που γίνεται μόχθος. Μόχθος που γίνεται αγωνία. Αγωνία που γίνεται ελπίδα. Ελπίδα που γεννά καρπούς και γίνεται χαρά κι ευλογία. Και όλα μετουσιώνονται σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που μόλις το γεύεσαι γίνεται πάλι αγάπη για την μητέρα φύση. Κι η ικανοποίηση του καταναλωτή γίνεται δύναμη για τον παραγωγό να συνεχίσει να αγαπά και να μοχθεί στην γη του, δημιουργώντας έτσι έναν αέναο κύκλο.

    Με αυτά τα συστατικά είναι φτιαγμένο το Elikto. Από ξηρικές καλλιέργειες σε ποικίλα υψόμετρα στην νότια και στην κεντρική Ελλάδα, επιλέξαμε δύο εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, το καθένα με το δικό του αρωματικό και γευστικό προφίλ. Το πολύ προσεγμένο μείγμα προέκυψε μετά από πάρα πολλές δοκιμές, που στόχο είχαν την αρμονία. Οι αναλογίες είναι τέτοιες ώστε να μην επικαλύπτονται τα δύο ελαιόλαδα, αλλά να συμπληρώνουν το ένα το άλλο διευρύνοντας την αρωματική και γευστική παλλέτα. Το τελικό αποτέλεσμα, διαθέτει ένα πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων που ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς δοκιμαστές ελαιολάδου. Όσο για την γευστική του πλευρά, οι εντάσεις είναι αρμονικά ισορροπημένες, έτσι ώστε να συγκινούν τους “ειδικούς” αλλά να είναι το ίδιο ευχάριστα απολαυστικές και για τους λιγότερο μυημένους.

    Το Elikto, είναι αποτέλεσμα ψυχρής έκθλιψης, αποκλειστικά με μηχανικά μέσα, από πράσινους άγουρους καρπούς που έχουν συλλεχθεί χειρωνακτικά. Η όσφρηση των ειδικών καταδεικνύει ευωδιές φρεσκοκομμένου καρπού και άγριων βοτάνων. Με έντονο φρουτώδες λοιπόν αλλά και πολύ πλούσια γεύση. Τα πικρά στοιχεία της γεύσης του χαρακτηρίζονται από έναν βαθμό αρμονίας ως προς τα πικάντικα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αρκετά έντονα για να καταφέρνουν κάθε φορά να κάνουν την διαφορά σε οποιαδήποτε γαστρονομική πρόκληση. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, γίνεται εύκολα αντιληπτή η υψηλή συγκέντρωση φαινολών, οι οποίες με την σειρά τους ευθύνονται αποκλειστικά για την θετική επίδραση του ελαιολάδου στην ανθρώπινη υγεία.

Elikto
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο μικρής παραγωγής
ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ 500ml
ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ 500ml

500ml, με πρακτικό πώμα ασφαλείας και ενσωματωμένο ροοστάτη, για καλύτερο έλεγχο της επιθυμητής ποσότητας. 

ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ 250ml
ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ 250ml

250ml, με πρακτικό πώμα ασφαλείας και ενσωματωμένο ροοστάτη, για καλύτερο έλεγχο της επιθυμητής ποσότητας. 

ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ 100ml
ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ 100ml

100ml, με πρακτικό πώμα ασφαλείας. 

Scroll To Top
Θα μας βρείτε
Μενελάου Λουντέμη 1, Νέα Ιωνία 38446
Τηλέφωνο: 24210 90272
2023 © kallistefi. All rights reserved